Cybercrime, DDoS-aanvallen, phishing, hacking en ransomware zijn aan de orde van de dag. Een toenemend aantal ondernemers krijgt jaarlijks te maken met deze vormen van criminaliteit. Voor ondernemers is het dus zaak om hierop te anticiperen en het bedrijf te beschermen. De vraag is allang niet meer óf een bedrijf te maken krijgt met cybercrime, maar wanneer…
Bewustwording van nieuwe risico’s
Ook een meldkamer/PAC kan slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Sterker nog: dit gebeurt steeds vaker. Een DDoS-aanval op uw organisatie kan er voor zorgen dat alarmmeldingen niet aankomen bij de meldkamer/PAC die uw meldingen verwerkt. De alarmmelding bereikt dan de politie, brandweer of beveiligingsdienst niet. Een aanval op de centrale aansluiting van de meldkamer/PAC heeft impact op alle aansluitingen van deze verbinding. Hoe erg is het als een alarmsignaal bij inbraak of brand niet in de meldkamer aankomt?
Alarmtransmissie via het open internet
Cybercrime is een toenemend risico voor uw bedrijfsvoering als bij de alarmtransmissie wordt gekozen voor een open internetoplossing. Op dit moment is dit nog de standaard die voldoet aan de vereisten voor alle risicoklassen van de verzekeraars (alarmdoormelding risicoklasse 1-4). Zal dit in de toekomst ook blijven voldoen? Bij gebruik van een open internetverbinding bestaat er een kans dat criminelen het signaal naar buitenlandse servers sturen. Via ditzelfde openbare internet komt er daarna een ander (vals) signaal aan bij uw meldkamer/PAC. Misschien is het tijd om de veiligheidslat een stukje hoger te leggen?
Ongevoelig voor cybercrime
De DigiAlarm-dienst risicoklasse 4-plus maakt als enige alarmtransmissie provider gebruik van een besloten netwerk. Door dit privé-netwerk is de alarmtransmissie ongevoelig voor cybercrime en DDoS-aanvallen. Deze dienst wordt vooral gewaardeerd door experts met een focus op veiligheid. Dit zijn professionals die nét een stukje verder kijken dan wat wettelijk of verzekeringstechnisch vereist is. Met DigiAlarm is de kwaliteit van doormelding naar de meldkamer(s) en de integriteit van de gegevens optimaal gewaarborgd. En wie weet is dit over een paar jaar wel de ‘gouden standaard’ voor veilige alarmtransmissie.